In de Randstad vormen ze een bekend onderdeel van het straatbeeld: het urinoir. Het meest bekend is ongetwijfeld de Amsterdamse versie van gietijzer, die al meer dan honderd jaar een toonbeeld van functionaliteit is.

Nieuwe tijden nieuwe mogelijkheden , zeker als je over de materiaalkennis van Wouters Metaalproducties BV beschikt. Voor de stad Utrecht wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een nieuw type urinoir. De wat lompe, grondstoffelijke Amsterdams urinoir maakt plaats voor een plasmast; een kolom waaraan een urinoir en een afsluitscherm worden bevestigd.

De plasmast heeft een stevig maar toch rank aanzien. Hoewel de sanitaire voorziening in alle discretie kan worden gebruikt maakt het scherm een heel open, toegankelijke draai, die taps toeloopt naar beneden.
Bijzonder in dit project is dat de vorm van het afsluitscherm moeilijk vooraf was te bepalen. De kracht van de
productontwikkeling zit in de geslaagde vertaling van het ontwerp in een op alle details kloppend eindproduct.
Dankzij een ingenieus filtersysteem, dat voor een deel door Wouters is ontwikkeld, kan het urinoir geheel watervrij worden gebruikt zonder dat er sprake is van geuroverlast.

Uiteenlopende materialen leiden tot één constructief geheel, met een uitstraling exact zoals de ontwerper het bedoeld heeft.

Met dezelfde zorg die Wouters aan het fabriceren besteedt, kunnen producten ook op de plaats van bestemming worden gemonteerd.